w w w . s v e t i m e t o d i . e u

Начало
Цели
2011
Екип
Контакт
Библиотека



начало » Дейности » 2011

2011

ЛИТЕРАТУРНА РАБОТА И ПОДКРЕПА ИЗДАВАНЕТО И РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ХРИСТИЯНСКА ЛИТЕРАТУРА В БЪЛГАРИЯ - 2011 година

И през 2011 година като своя приоритетна дейност фондация "Св. Методий" реализира проекти свързани с издаването  и разпространението на християнска книжнина в България. Със финансовата подкрепа и съдействие са предоставени за безплатно разпространение книгите "Християнството - опиум или истина" на д-р Дейвид Гудинг и Джон Ленокс, "Дефиниция на християнството" от същите автори; "Какво ще стане с този свят" на Йоахим Лангхамър. В сътрудничество с фондация "Приятели на България", сътрудници на Фондация "Св. Методий" участваха в безплатното разпространение на книгата "Живот след смъртта" на д-р Дечко Свиленов, както и на "Детска Библия" (ИК Слънце) и "Християнска етика" (ИК Слънце) - одобрени помагала от МОН за българските училища. С подкрепата на Фондация "Св.Методий" са отпечатани и следните заглавия предоставени за безплатно разпространение:

"Един филм, една игра" - автор Здравко Ненов - 2000 броя

"Бъзльо" - автобиографична повест за бягството на едно българско семейство заради християнските им убеждения по времето на тоталитарния режим - 1000 броя

"Какво е Библията" - популярна информационна брошура за съдържанието и същността на Библията - тираж 5000 броя.

Книгите са подарявани на желаещи на събития, организирани от  Фондация "Св.Методий" или такива в които тя е била парньор; в книжарница ВЕРЕН намираща се в  София, пл. Славейков 1, както и на участващите в популярния кореспондентен курс "Вертикален старт" организиран от сътрудници на фондацията.

МАРТ 2011

От 04 до 06 Март 2011 Фондация "Св.Методий" е домакин и организатор на конференция с тема "Десетте Божи заповеди и любовта".

Лектор на събитието е Здравко Ненов, председател на УС на фондацията. Конференцията е проведена за зала ВЕРЕН, София, пл. Славейков 1. Участвали са хора от цялата страна.

АПРИЛ 2011

Партньорство по проект "Юбилеен проект Библия"

В партньорство с  международната организация "Мисия без граници" Фондация "Св. Методий" започва сътрудничество  по юбилейния проект "Библия" на "Мисия без граници". Проектът включва подаряване и разпространение на Библии на съвременен български език. Библиите са подарявани на желаещи да притежават такива в книжарница ВЕРЕН, София, пл. Славейков 1; книжарница Хеликон в Русе; в Благоевград; Пазарджик; Пловдив; Дулово и Варна. Също като като партньор на  концерти на християнската група "Rock in Chair" фондация "Св.Методий" е предоставила на желаещи безвъзмездно Библии и християнски книги в Пазарджик и Смолян, както и  на публични събития в гр. Враца и гр. Варна по време на Великденските празници. Предоставени са безплатно популярни християнски книги на ЕМЕЦ София, СУ "Кл. Охридски", партньори в Благоевград, Бургас и Сливен.

ЛЕКЦИИ на Риналдо Дизпрозе в София

от 28 до 30 Април 2011 фондация "Св.Методий" е организатор и домакин на две популярни лекции свъзани с датиране на намерени древни текстове - "Древността и особеностите на библейските езици" и "Най-ранните ръкописи на Новия Завет и достоверността на предаване на древните писания". По покана на фондацията гост говорител е д-р Риналдо Дизпрозе, Италия.

ОКТОМВРИ 2011

Библейски семинари в Русе

От 01 Октомври до 06 Октомври 2011 фондация "Св.Методий" е организатор и домакин на семинари в София и Русе на тема:

 Гост говорител на семинарите е Paul McAuly, Австралия

ДЕКЕМВРИ 2011

Театрална постановка по книгата "Ти си скъпоценен" на Макс Лукадо

По случай празниците за Рождество Христово фондация "Св.Методий" е домакин на празнично тържество. Представена е самодейната театрална постановка по книгата на Макс Лукадо "Ти си скъпоценен" от сътрудници на фондацията.


РЕКЛАМА

НОВИНИ
15 Май 2017 г.
Проект за дарение на християнски книги в...

През 2017 година фондация "Св.Методий" реализира проекта "Християнскат...


© 2024 Фондация "Свети Методий". Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават...