w w w . s v e t i m e t o d i . e u

Начало
Цели
2009
Екип
Контакт
Библиотека



начало » Дейности » 2009

2009

ДЕКЕМВРИ 2009

С подкрепата на фондация "Св.Методий" е представена аматьорска театрална постановка на трупа с ръководител Мария Трендафилова. Представлението е представено в залата на фондацията и е посетено от повече от 150 човека.

Фондация "Св. Методий" е дарител на 10 комплекта детски преразказани библии за деца в неравностойно положение в сътрудничество с фондация "Звезда на надежда".

Фондация "Св. Методий" е дарител на тържеството послучай Рождество Христово организирано от Столична Библиотека за деца от 8 до 14 години.

Септември 2009

КОРЕСПОНДЕНТЕН БИБЛЕЙСКИ КУРС "ВЕРТИКАЛЕН СТАРТ".

От месец август 2009 година стартира кореспондентния курс "Вертикален старт" организиран с подкрепата на фондация "Свети Методий". Курсът представя ясно и разбираемо основни твърдения на Библията и показва тяхната връзка с реалния, ежедневен живот. От него ще научите факти за личността на Иисус Христос, които ще ви помогнат да прецените защо Неговото послание продължава да е актуално и през 21 век.

КАК Е ОРГАНИЗИРАН ТОЗИ КУРС?

Курсът се състои от 10 теми, обособени в отделни брошури-уроци. Направен е по книгата "Вертикален старт" на Кристоф Хохмут и е създаден с любезното съгласие на автора.

В края на всяка брошура-урок има въпроси за самопроверка. Отговорите на тези въпроси се изпращат на пощенския адрес на книжарница ВЕРЕН - София 1000, пл Славейков 1. За удобство въпросите за самопроверка може да бъдат получени на посочен от кореспондента електронен адрес, както и да бъдат върнати отговорите на тези въпроси на електронната поща на този курс kurs@veren.org. Отговорите ще бъдат прегледани и Вие ще получите коментар към тях и следващата брошура-урок от курса. Към нашия сътрудник можете да отправяте и своите въпроси, както и да изказвате мнения. При успешно завършване на курса получавате подарък - екземпляр на Библията на съвременен български език.

Участието в курса не Ви ангажира с нищо. Неговата цел е да се получат основни знания за Библията, които са достоверни и точни.

КАК ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ В КУРСА? Ако желаете да участвате в курса "Вертикален старт" заявете желанието си на посочения горе електронен адрес или на пощенски адрес: София 1000, пл. Славейков 1, книжарница ВЕРЕН, за курса ВЕРТИКАЛЕН СТАРТ.

 

Август 2009

Фондация "Св Методий" е съорганизатор на концерта на групата "Rockin Chair Gospel Blues Band" в село Осиково, Смолянско с цел популяризиране на основни християнски ценности.

ЮНИ 2009

Фондация "Св.Методий" е организатор на аматьорската театрална постановка "ЗАРАДИ ТЕБ" с режисьор Мария Табакова. Постановката представя основни християнски истини. Показана е в залата на фондацията на пл. Славейков 1. Присъствали са между 80 и 100 зрители.

Фондация "Св.Методий" е съорганизатор на концерта на група "Rockin Chair Gospel Blues Band" и Васко Кръпката в кино Влайкова, София. Целта е популяризирането на основни християнски ценности.

МАЙ 09

Фондация "Св.Методий" е домакин на семинар "Апологетика" от 01.05 до 03.05 2009 с гост говорител Фред Колвин, Австрия 

АПРИЛ 2009

Фондация "Св.Методий" е домакин и организатор на Великденско тържество състояло се в залата на фондацията. В програмата на тържеството са Великденско слово, аматьорска театрална постановка, обяд. Присъствалите на тържеството са около 100 човек, сред тях социално слаби граждани.

Отпечатани и разпространени са 12000 брошури със заглавие "Фактът на възкресението". Брошурите разказват за Възкресението на Христос като исторически факт. Разпространени са в София при голям интерес.

Фондация "Св.Методий" е домакин на 15,16,17 Април на три лекции с  теми "КАКВО Е ЧОВЕК ЧЕ ДА ГО ЗАЧИТАШ", "КЪДЕ Е ВЪЗКРЪСНАЛИЯТ", "СЪДИЯ НА НАМЕРЕНИЯТА НА СЪРЦЕТО". Темите са свързани празниците на Възкресение и са с цел популяризиране на основни знания за личността на Христос и Неговото дело. Говорител: Здравко Ненов.

МАРТ 2009

Фондация "Св.Методий" е домакин на конференция с тема "Жертвите в Стария Завет и тяхното символично значение и изпълнение чрез Иисус Христос"  от 28.02.2009 до 02.03.2009 г  гост лектор Алоис Гайслер.

ФЕВРУАРИ 2009

Фондация "Свети Методий" е организатор и домакин на лекция-дискусия на тема "Вечните стойности в "Престъпление и наказание" в творчеството на Достоевски.  Събитието е проведено в СУ "Св. Климент Охридски". Събитието е популяризирано с покани и плакати, информация в интернет. Гост говорител - д-р Юрген Шпийс. Посетено е от повече от 100 гости.


РЕКЛАМА

НОВИНИ
15 Май 2017 г.
Проект за дарение на християнски книги в...

През 2017 година фондация "Св.Методий" реализира проекта "Християнскат...


© 2024 Фондация "Свети Методий". Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават...