w w w . s v e t i m e t o d i . e u

Начало
Цели
2013
Екип
Контакт
Библиотека



начало » Дейности » 2013

2013

2013 година

Януари 2013

Фондация "Св.Методий" е организатор и домакин на библейски семинар в град Русе.

Фондация "Св. Методий" подкрепя издаването на книгата "Скритото съкровище на Библията", автор Димитър Константинов. Книгата събира повече от 150 израза и фрази, много от които превърнали се в поговорки, които са стихове и изрази от Библията и предлага тяхното тълкуване.

Февруари 2013

Фондация "Св.Методий" подкрепя издаването на книгата "Новите религиозни движения в България след 1989 година", автор д-р Ж.Донкова

Март 2013

Фондация "Св.Методий" е домакин на конференция на тема "Насърчението в християнския живот" проведена от 1 до 3 Март в София. Гост-говорители са Christoph Blasl и Samuel Bock. Присъствали са около 80 участници от цялата страна.

Фондация "Св.Методий" финансира и организира издаването на популярната брошура "Интервю със Св.Апостол Павел". Поради големия интерес към нея е отпечатан и втори тираж.

Април 2013

Фондация "Св.Методий", чрез издателство ВЕРЕН, собственост на фондацията, прави възможно издаването на ново, VІ ревизирано издание на Библията (РИ Верен). Изданието е една от утвърдените ревизии на Библията на съвременен български език. Представянето му става през септември 2013 година. Понастоящем може да се намери във всички големи книжарници в страната.

Фондация "Св.Методий" е домакин и организатор на публично обявено тържество и празнична беседа по случай Възкресение Христово. Говорител е Здравко Ненов, председател.

Фондация "Св.Методий" реализира своя проект "Какво е Великден". От доброволни сътрудници на фондацията са подарени в София, Пещера, Батак и Панагюрище 3000 броя от брошурата "Интервю със Св.Апостол Павел".

Септември 2013

Фондация "Св.Методий" е домакин на конференция с тема "Мисионерството в съвремените условия на България". Конференцията е проведена в град Русе, лектор Здравко Ненов

Октомври 2013

Фондация "Св.Методий" организира публична беседа на тема: "

Ноември 2013

Фондация "Св.Методий" организира публична беседа  на тема: "Червената и синята линия в Библията". Беседата се състоя в гр. София, зала ВЕРЕН. Говорител Здравко Ненов

Декември 2013

Фондация "Св.Методий" реализира проекта "ПОДАРЪК ЗА РОЖДЕСТВО". За изпълнението му са отпечатани 2000 броя Нов Завет и 2000 броя от книгата "Ой, Коледо", автор Здравко Ненов. В рамките на Панаира на Книгата в НДК и на пл. Славейков в София всички желаещи имаха възможността да получат безплатно Нов Завет; Детска Библия (официално помагало по вероучение в българските училища); книгата "Ой, Коледо", автор Здравко Ненов; ДВД с филма "Иисус по евангелието от Лука" и други.

По проект на фондация "Св.Методий" е отпечатана  речта на проф. д-р Джон Ленокс пред британския парламент през 2013 г. Брошурата е със заглавие "Държавност и вяра" и е в тираж 3000 броя. Разпростанява се безплатно.

Фондация "Св.Методий" е организатор и домакин на публично Рождествено тържество. Тържеството се състоя на 22.12.2013 година в зала Верен, София.


РЕКЛАМА

НОВИНИ
15 Май 2017 г.
Проект за дарение на християнски книги в...

През 2017 година фондация "Св.Методий" реализира проекта "Християнскат...


© 2024 Фондация "Свети Методий". Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават...